magdibutor_egyedi_alakithato_butor.jpg

A gyerekbútorokkal egy nagy gond van: minden életkorban másra van szüksége egy gyereknek, és ilyenkor bizony cserélni kell a bútorait.

Hiszen gondoljunk csak bele: egy kisbabának kiságy kell és pelenkázó, egy szobatiszta háromévesnek azonban már nem kell sem pelenkázó, sem pedig rácsok az ágyára. Megszületik ugyanakkor az igény a neki való gyerekbútorokra, amik később megint csak feleslegessé válnak, mert ő már nagyfiú/nagylány, és ezek olyan dedósak.

Az iskola elkezdésekor szükség lesz egy íróasztalra, ugyanakkor talán fölöslegessé válik az eddig rajzolásra használt kisasztal a kisszékekkel.

 

Ahelyett, hogy mindig kidobnánk a megunt darabokat, és új bútorokat vásárolnánk, készíttethetünk is olyanokat, amik az életkornak megfelelően átalakíthatók.

 

Kiságyból gyerekágy

 

Nem éppen olcsó mulatság egy igényes kiságy, de ha belegondolunk, olyan kevés ideig használják a gyerekek! Nem növik ugyan ki, de miután elsajátítják a járás képességét, elkezdik kikérni maguknak a rácsokat, és hasonló akadályoztatást. Ilyenkor érzik azt a szülők, hogy bizony megérett az idő arra, hogy a kiságyat gyerekágyra cseréljük, és hagyjuk, hogy a gyerek szabadon kimászhasson az ágyból, ha szeretne (ezzel párhuzamosan elkezdődnek a gondok a saját ágyban maradással, de valamikor ezt is el kell kezdeni).

A súlyos pénzekért megvett kiságy ilyenkor a padláson landol, hogy szintén súlyos pénzekért gyerekágy legyen a helyén. Kivéve, ha előre gondolkodtunk, és a kiságy rácsa levehető, így pár mozdulattal gyerekággyá varázsolhatjuk, és még évekig tudja a gyerek használni. Máris tízezreket spóroltunk.

 

Gyerekágyból íróasztal, vagy szekrény

 

Láttam már olyan megoldást, hogy a gyerekágyat úgy álmodták meg, hogy az ágyrács kivétele után egy hosszabb lapot kell a tetejére csavarozni, és máris tökéletes íróasztalként funkcionál, amihez még fiók és szekrény is van (a korábbi pelenkázószekrény és -fiók). Az is jó megoldás lehet, ha úgy készíttetjük el a kiságyat, hogy a megfelelő méretben mindjárt két szekrényajtó is készüljön hozzá, valamint egy lap a tetejére, és ha az eredeti funkciójára már nincs szükség, komóddá alakítható. Ilyen és ehhez hasonló kreatív módszerekkel sok bútorcserétől kímélhetjük meg magunkat, nem mellesleg spórolhatunk is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A honlap sütiket használ a jobb felhasználói élmény miatt.