szelectszemetes_magdibutor_17.jpg

 

A környezetvédelem napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap, és nem csak a különböző mozgalmak szintjén: a háztartásokban is egyre inkább megjelenik a környezettudatos gondolkodásmód. A szelektív szemétgyűjtés már nem számít újdonságnak. A településeken több helyen is van szelektív szemétgyűjtő, ahová a lakosok elvihetik az otthon keletkezett hulladékot, és csoportosítva gyűjthetik. De a szelektív hulladék gyűjtés a konyhában kezdődik!

Sokakban merül azonban fel az igény arra, hogy már otthon is ilyen módon gyűjtsenek. Van, aki meg is valósítja, de legtöbben zsákokban, esetleg ládákban gyűjtik külön az üveget, műanyagot, a papírt. Ez, ha a gyakorlatban meg is teszi, nem éppen ideális megoldás, már csak azért sem, mert senki sem kerülget szívesen ronda nejlonzsákokat az otthonában. Szerencsére ma már stílusosabb lehetőségek is adódnak.

 

Blanco #blancohun #mosogatot #csaptelep #instagood #inspiration #blacksniks #szemetes

A post shared by Blanco_Magyarország (@blanco_magyarorszag) on

 

Szelektív kuka a konyhába

A konyhai szemetest régóta divat elrejteni, beépíteni a konyhabútorba, hogy ne rontsa az összképet. A konyhabútor megrendelésénél a szemetes fontos kérdés,hiszen így a mosogató alatti higéniai okokból egyéb tárolásra alkalmatlan részt is lehetőség van teljesen kihasználni. A legpraktikusabb itt is a fiókos megoldás,és talán meglepő,hogy ezek a rendszerek milyen költséggel járnak,de ha belegondolunk,hogy a konyha legtöbb gyűrődésnek és terhelésnek kitett fiókjáról van szó,ami ugyanúgy flottul kell működjön évtizedekig,akkor már érthető. A szemetesek mérete és beosztása választható és a felettük lévő polc nem csak további tárolási lehetőséget ad például mosogatógép tablettának,kislapátnak,vegyszereknek,hanem a bűzzárást is ez biztosítja. Természetesen ezek a szelektív hulladékgyűjtő rendszerek úgy kerülnek beépítésre,hogy a mosogatótálak és azok bekötése problémamentes legyen,valamint,ha a későbbiekben ezekhez valamilyen okból hozzá kell férni a szemetes fiók egy mozdulattal kivehető.

 

 

Blanco a legtöbb tapasztalattal és értékesítéssel rendelkező szelektívgyűjtő rendszer a hazai piacon. Repost @blanco_magyarorszag ・・・ Blanco Botton Pro Komplett hulladékgyűjtő rendszer,mert a szelektívhulladék gyűjtés otthon kezdődik! #blanco #szelektívhulladekgyűjtés #otthon #konyharészlet

A post shared by Use this #magdibutor (@magdibutor) on

/>

 

Milyen egyéb megoldások jöhetnek szóba?

Kaphatók már szelektív szemetesek, amiket egyszerűen beépíthetünk a konyhaszekrénybe. Szekrényajtóról nyíló típusok a legegyszerűbben szerelhetők,de űrtartalmuk is a legkisebb. A fiókos típus kistestvére” a mosogató szekrény fenéklapjára szerelhető szelektív szemétgyűjtő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A honlap sütiket használ a jobb felhasználói élmény miatt.