magdibutor_terv_egyedi_helykihasznalas.jpgAki kis lakásban él, az tudja, milyen idegesítő, hogy még azt a pici helyet sem tudja a berendezéskor rendesen kihasználni, mert a bútorok természetesen pont olyan méretűek, hogy nem lehet őket hatékonyan elrendezni. Ha csak egyet vagy kettőt állítunk az egyik falhoz, természetesen marad egy csomó kihasználatlan terület, de annyi azért nem, hogy még valamit oda lehessen rakni. A végeredmény, hogy a bútorok össze-vissza vannak lerakva, oda, ahol éppen elférnek, semmi koncepció, és még elférni sem lehet rendesen az adott helyiségben. A megoldás, hogy meg se próbálunk standard bútorokat vásárolni, hanem az optimális helykihasználás érdekében egyedi bútorokat készíttetünk. Lehet, hogy ez az út bonyolultabb, de garantáltan megéri a fáradságot.

 magdibutor_terv_egyedi_helykihasznalas917a9ac.jpg

Mit vegyünk figyelembe, hogy teljesen ki tudjuk használni a helyet?

 

  • Nem csak a padló létezik. Gyakran esnek az emberek abba a hibába, hogy a bútor számukra kimerül a padlóra állítható polcokban, szekrényekben, komódokban. Eszükbe sem jut, hogy esetleg szerelhetnek polcokat a falra, vagy akár felső szekrényeket is fel lehet függeszteni. Mennyivel több hely van tárolásra, ha például egy komód fölé egy felső szekrény is kerül? És mégsem kell további területről lemondani a szobában.

 magdibutor_terv_egyedi_helykihasznalas12.jpg

  • Sarokba passzoló bútorok. A sarkok kihasználása annyira nem jellemző, leginkább csak oda illesztik be a bútorokat. Pedig egy egyedileg megtervezett sarokszekrényben hatalmas hely van, sokkal nagyobb, mint amikor két szekrényt összeillesztünk a szoba sarkában – ez utóbbi megoldás gyakorlatilag csak helypazarlás. Egy sarokszekrény jól is mutat, és praktikus is.

 magdibutor_terv_egyedi_helykihasznalas31.jpg

  • Okosan a szekrényajtókkal! Sok hely spórolható meg azzal is, ha a szekrényekre például tolóajtót rakatunk, így ugyanis nem kell még arra is helyet áldozni, hogy kinyithassuk őket. Egy picike szobában ez a megoldás életmentő lehet, gyakori hiba, hogy megmozdulni sem lehet a nyitott szekrényajtótól.

 magdibutor_terv_egyedi_helykihasznalas0355.jpg

  • Vékony polcok a falra. A legtöbb kihasználatlan terület a csupasz falakon van. Valamiért legtöbbünknek eszébe sem jut polcot készíttetni. Egyrészt nagyon fel tudja dobni a helyiséget, másrészt kiváló hely például a könyveknek, amik így máris nem a komód tetejét foglalják el.

Magdi a beépített bútorok szakértője köszönöm, hogy rám szántad az időd, de biztos van egy ismerősöd akinek ez a cikk még hasznos lehet.

 

Forrás: http://magdibutor.blog.hu/2016/12/13/tippek_az_optimalis_helykihasznalashoz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A honlap sütiket használ a jobb felhasználói élmény miatt.