Upload Image...
Upload Image...

 

 

Amikor úgy döntesz, egyedi bútort szeretnél a lakásodba, elsősorban nyilván a bútorlapok színén gondolkodsz, a bútorok méretén, azon, hogy milyen legyen a kialakításuk, hány polc legyen a szekrényben, hová kerüljenek a fiókok és mekkorák legyenek. Legalább ilyen fontosak azonban a részletek: merre és hogyan nyíljon a bútor ajtaja, milyen fogantyúk legyenek rajta. Ezek ugyanis nagyon befolyásolják a végeredményt. Egyrészt azt, hogy mennyire lesz kényelmes a bútor használata, mennyire tudjuk praktikussá tenni, másrészt pedig a kinézetét is. Azt hinnénk, hogy apróság, de igazából nagyon fontos apróság, így érdemes odafigyelni a kiválasztására.

Divatos erős kontrasztokat lehet tovább hangsúlyozni a fogantyúkkal

 

Az igazi stúdió munka amikor minden részlet egyeztetve van és lassan megszületik a legjobb döntés. 

 

Teljesen más lehet a kép eltérő fogantyúkkal

 

A lakásunkban két hálószoba van, az egyik a gyerekszoba, a másik a szülőké. Mindkettőben egyedi bútorok vannak, bükkfa furnérból. Mégis teljesen másképp néz ki a két bútor, ami elsősorban a fogantyúknak köszönhető. Amikor elkezdtük a bútorokat megálmodni, bevallom, nekünk sem a fogantyúk kiválasztása jutott elsőnek eszünkbe, de még másodiknak sem. Mi is a méretekről, az elosztásról, a színekről beszélgettünk. Csak amikor már minden funkcionális dolgot figyelembe vettünk, láttuk az elrendezést és az arányokat, akkor kezdtünk el a fogantyúkon gondolkodni. A miénkre hosszúkásat választottunk, a gyerekünkére gombot. Igen apró része a bútornak, és mégis, teljesen más lett az összkép, mintha semmiben sem hasonlítanának. Érdemes tehát jól megnézni a választékot, és megfontolt döntést hozni még ebben a lényegtelennek tűnő, apró kérdésben is.

 

 

Az ajtók kérdése

 

Szintén részletkérdésnek tűnik, mert első ránézésre nem fog látszani, hogyan nyílik az ajtó a szekrényen. Ez a kényelmes használatot befolyásolhatja, különösen akkor, ha kicsi az adott helyiség. Érdemes átgondolni, van-e elég hely a szekrényajtó kinyitásához, nem ütközik-e bele valamibe, mert ezen is múlhat, milyen megoldás ideális számunkra. Akkor, ha sok tárolóhelyre van szükségünk, de a szoba kisebb területű, praktikus megoldás kisebb méretű ajtóbeosztással tervezni a nagyobb szekrényeket, mert így nem vesznek el annyi helyet a szoba közlekedőjéből.

 

 

A desing mindenek felett

A legújabb trend amikor már az ajtó frontban van kialakítva bemarva a fogantyúk és ezzel teljesen egységes képet tudunk kialakítani a bútor látványában, és funkcionálisan is nagyon praktikus. És a fémen kívül különböző anyagokat alkalmaznak a fogantyúknál például kerámia, bőr és csont.

 

 

 

 

Források szerző: 123Rift, és ebben a pinterest albumba mentettem el.

 Köszönöm hogy elolvastad az eheti blogbejegyzésem remélem feliratkozol a követők közé és nem maradsz le a következőkről sem. Magdi a beépített bútorok szakértője.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A honlap sütiket használ a jobb felhasználói élmény miatt.